Oriëntaalse danstherapie

Danstherapie

 

Oriëntaalsedanstherapie, is gericht op het bewust maken en het mobiliseren van positieve krachten in de mens. Via dans en beweging komt u dichterbij uw gevoelens, waardoor u diepliggende emoties kunt verwerken.

Dansen is dus goed voor uw lijf én uw geest. Het geeft kracht, zelfvertrouwen en een berg energie. Het is daarnaast zeer effectief bij het tegengaan van depressieve gevoelens en gevoelens van eenzaamheid.

Buikdanstherapie is een van de oudste dansen die in de wereld bestaan, hoewel deze manier van dansen ook wel oosterse dans wordt genoemd. Buikdansen is een bron van vrouwelijkheid,kracht en inspiratie. Het is goed voor je lichaam, het geeft je energie en verstevigt je spieren. Je leert je lichaam kennen en waarderen. Daarnaast word je je meer bewust van je lichaam en je eigen kunnen, en krijg je een kaarsrechte houding.

Het is een dans voor vrouwen van alle leeftijden. Voor ons in Europa is buikdansen interessant omdat het een totaal andere manier van bewegen is, waar we veel profijt van kunnen hebben, soepelheid en ontspannen houding.In buikdansen zal je vormen herkennen zoals yoga, salsa en moderne dans.

 

De inschrijvingen kunt u doen via deze link